Malzemeler:
Hamuru için:
1 su baradağı(tam dolu)
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
1 tutam tuz
3,5 su bardağı un (kontrollü koymak
gerekir)
Muhallebisi için:
1,5 kg süt
3 tane yumurta
1 dolu yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pirinç unu
3 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
Şerbeti için:
3 su barağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Önce şerbet malzemeleri kaynatılır
ve inmesine yakın limon suyu sıkılarak bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan
alınır ve soğumaya bırakılır.
Daha sonra muhallebi malzemelerinin
hepsi çırpılır ve karıştırılarak ocakta pişirilir, (çok katı bir muhallebi
olacak) ve soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri yoğrulur ve 15
dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra 14 tane bezeye ayrılır. Her bir beze nişastalı un karışımı ile ince
bir şekilde açılır ve yağlanmış olan tepsiye aralarına eritilmiş olan tereyağı
ve sıvı yağ karışımından az sürülerek 7 tanesi tepsinin kenarlarından sarkacak
şekilde yerleştirilerek üst üste konulur ve soğumuş olan muhallebi arasına yayılır ve üzerine karabiber
serpilir. Daha sonra kenarlarındaki sarkan parçalar muhallebinin üzerine
kapatılır, muhallebi kenarlarından çıkmasın diye. Kalan 7 beye de aynı işlem
yapılır ve bu seferde kenarlarından sarkan parçalar tepsinin alt kısmına
sıkıştırılır. Dilimlenerek üzerine kalan yağ gezdirilir ve 180⁰’de üzeri ve altı güzelce kızarana kadar 55-60 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür ve şerbeti
çekince servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder