19 Mayıs 2016 Perşembe

SU BÖREĞİ


Malzemeler:
6 tane yumurta
Yarım su bardağı su
5,5 su bardağı un (yaklaşık)
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Araları için:
200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. 12 tane bezeye ayrılır. 10 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra bütün bezeler ince bir şekilde açılır ve bir örtü üzerine konulurlar. Geniş bir tencerede su kaynatılır, içerisine 1 dolu yemek kaşığı tuz atılır. Açılan yufkanın 1’i yağlanmış tepsiye haşlamadan yayılır. Diğer yufkalar da kaynamış suya atılır ve biraz haşlayıp soğuk su dolu bir leğene alınır ve elle suyu sıkılıp tepsiye yerleştirilir, üzerine eritilmiş olan tereyağlı sıvı yağ karışımından az sürülür.  Diğer  yufkalara da aynı işlem yapılır. 4. Yufkanın arasına peynirli için yarısı serpiştirilir. Daha sonra diğer 4 yufkada aynı şekilde yapılır ve tekrardan arasına kalan peynirli iç serpiştirilir. Geriye kalan 4 yufka da haşlanır ve araları yağlanarak üst üste tepsiye yerleştirilir.  (Bu arada soğuk su dolu olan leğendeki su arada bir dökülüp yenisi doldurulur, su soğuk olmalıdır)En üstüne kalan yağ gezdirilir. 180⁰’de 60 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: