Malzemeler:
6 tane yumurta
Yarım su bardağı su
5,5 su bardağı un
(yaklaşık)
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
250 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Araları
için:
200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı
sıvı yağ
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir
hamur yapılır. 12 tane bezeye ayrılır. 10 dakika kadar dinlendirilir. Daha
sonra bütün bezeler ince bir şekilde açılır ve bir örtü üzerine konulurlar.
Geniş bir tencerede su kaynatılır, içerisine 1 dolu yemek kaşığı tuz atılır. Açılan
yufkanın 1’i yağlanmış tepsiye haşlamadan yayılır. Diğer yufkalar da kaynamış suya atılır
ve biraz haşlayıp soğuk su dolu bir leğene alınır ve elle suyu sıkılıp tepsiye
yerleştirilir, üzerine eritilmiş olan tereyağlı sıvı yağ karışımından az
sürülür. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. 4. Yufkanın
arasına peynirli için yarısı serpiştirilir. Daha sonra diğer 4 yufkada aynı
şekilde yapılır ve tekrardan arasına kalan peynirli iç serpiştirilir. Geriye kalan
4 yufka da haşlanır ve araları yağlanarak üst üste tepsiye yerleştirilir. (Bu arada soğuk su dolu olan leğendeki su
arada bir dökülüp yenisi doldurulur, su soğuk olmalıdır)En üstüne kalan yağ
gezdirilir. 180⁰’de 60 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder