Malzemeler:
250 gr margarin
1 su
bardağı pudra şekeri
1 tane
yumurta
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
1 limon
kabuğu rendesi
3-3,5 su
bardağı un
1 paket kakao
Yapılışı: Kakao hariç diğer
malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun yarısı ayrılır ve biraz
daha un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Diğer ayırdığımız bezeye de
kakao eklenir ve beyaz hamurun kıvamı kadar gerekirse un eklenir ve yoğrulur. 10
dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra her iki hamurda aynı
kalınlıkta açılır ve çay bardağı ağzı veya kalıpla kesilir. Kesilen hamurlardan
önce beyaz sonra kakaolu sonra beyaz ve tekrardan kakaolu olarak uçları birbirinin üstüne gelecek şekilde yetleştirilir. Daha sonra tam ortadan bıçakla kesilir ve kesilen
yer tepsiye gelecek şekilde yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰’de üzeri
hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder