2 tane yufka
3 tane yumurta (1'inin sarısı üzerine)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı
zeytinyağı
İçi için:
200 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam maydanoz
Yapılışı: Yumurta, yağ ve süt bir kasede çırpılarak sos hazırlanır. 1. yufka yayılır her tarafına sos sürülür 2. Yufka üzerine yayılır tekrardan sos sürülür 3. yufka da üzerine yayılır ve gene sos sürülür. Daha sonra hazırlanan yufkaların önce karşılıklı kenarlar ortada birleşecek şekilde kapatılır ve her tarafına peynirli harç yayılır daha sonra diğer kenarları ortada birleştirilir ve sos sürülüp daha sonra zarf şeklinde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder