28 Ekim 2015 Çarşamba

ELMALI KURABİYE


Malzemeler:
250 gr margarin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İçi için:
3 tane elma
1 çay bardağı toz şeker           
1 çay bardağı ceviz                  
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı: Kurabiyenin içini hazırlamak için elmalar rendelenir, şeker eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra tarçın ve ceviz eklenir ve soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır, üzeri kapatılarak 10 dakika kadar dinlendirilir. Portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır ve hamurlar açılıp bir tencere kapağı ile kesilir, (kenarları düzgün olsun diye) daha sonra açılan hamur sigara böreği gibi 8'e kesilir. Geniş taraflarına elmalı iç konulur ve rulo yapılır. Önceden ısıtılmış 17 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince üzerine pudra şekeri elenir.




Hiç yorum yok: