Malzemeler:
1 paket kalın çubuk
makarna
250 gr kaşar rendesi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı
tereyağı
3,5 su bardağı süt
1 tane yumurta
Çok az muskat rendesi
Karabiber
Tuz
Yapılışı: Makarna paketin üzerindeki pişirme süresinden 2-3
dakika eksik pişirilir ve süzgece alınır. Diğer tarafta tereyağı eritilir ve
içine ölçülü un konulur ve unun kokusu gidene kadar kavrulur. Kavrulan una süt
azar azar karıştırılarak eklenir ve 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirilir.
Yumurta çırpılır ve pişen sostan azar azar eklenerek alıştırılır ve daha sonra
sosa eklenir ve ocaktan alınıp içerisine kaşarın yarısı ilave edilir ve hepsi
birlikte karıştırılır. Daha sonra hazırlanan sos makarnalarla buluşturulur ve
güzelce karıştırılıp yağlanmış kare borcama yerleştirilir üzerine kaşarın geri
kalanı yayılır ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder