11 Ekim 2015 Pazar

PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ


Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
5 - 5,5 su bardağı un (az gelirse eklenebilir)
Çay bardağı ölçüsü ajda bardak kullandım, küçük bardak kullanacaksanız 6 tane bezeye ayırın, unu da 4,5-5 bardak kullanın.
Üzeri için:
1 yumurta sarısı (akı içine kullanabilirsiniz)
1 kaşık yoğurt
1 kaşık sıvı yağ
İçi için:
500 gr yağsız beyaz peynir
yarım demet maydanoz
Bu böreğe ıspanaklı iç, patatesli iç de çok yakışıyor.




Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur üzeri kapatılarak yarım saat dinlendirilir. Daha sonra 7 tane bezeye ayrılır ve ince açılıp her tarafı zeytinyağı ile yağlanır. Dörde kesilir, geniş tarafına iç konulur, rulo şeklinde sarılır ve etrafında döndürülerek gül şekli verilir. Üzerine yumurtalı karışım sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar  pişirilir. Afiyet olsun.
Bu böreği hazırlayıp üzerinin yumurtasını da sürüp derin dondurucuya atabilirsiniz, misafiriniz geldiği zaman buzluktan çıkarıp çözdürmeden pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: