Malzemeler:
5 tane yufka
Sosu için:
3 tane yumurta
Yarım su bardağı sıvı
yağ
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
İçi için:
250 gr beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı: Yumurtalar, sıvı yağ, maden suyu ve süt geniş bir kasede karıştırılır. Yağlanmış kek kalıbına ilk yufka kenardan taşacak şekilde yerleştirilir. İkinci yufka dörde bölünerek sıvı karışımın içine batırılır ve ilk yufkanın üzerine yerleştirilir. Üzerine iç malzemenin 3/1’i yayılır. Yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır, 3. ve 4. yufkanın aralarına iç malzeme konulur. En üsteki yufkanın üzerine kalan sos dökülür yufkanın sarkan kısımları üzerine kapatılır. Hazırlanan böreğin üzeri streçlenip mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir. Pişireceğiniz zaman üzerine az eritilmiş tereyağı sürülür. Önceden ısıtılmış175 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Sonra fırının ayarını 160 derceye düşürülür ve toplamda 60 dakika kadar pişirilir. Pişince en az 20 dakika kalıbında bekletilir ve sonra kesilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder