Malzemeler:
100 gr yumuşak
tereyağı
Yarım su bardağı
zeytinyağı
1 tane yumurta sarısı
(akı peynire katılır)
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz
şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
250 gr beyaz peynir
Maydanoz
Yumurta akı
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabına alınıp yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır
ve üzeri kapatılarak yarım saat dinlendirilir. 2 tane bezeye ayrılır, bezeler tepsi büyüklüğünde
yuvarlak açılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine açılan bezenin biri
konulur ve resimdeki gibi peynirli iç yerleştirilir, diğer beze de üzerine
kapatılır. Ortasına bir kase kapatılır ve kenarları çatalla bastırılarak şekil
verilir. Daha sonra bıçakla 2 şer parmak aralıklarla dilimlere kesilir, üzerine
yumurta sarısı sürülür. Dikkatlice içli kısım üste gelecek şekilde kıvrılır.
Üzerine susam, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana
kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder