Malzemeler:
2 tane
yumurta
150 gr
tereyağı (erimiş)
1 su
bardağı toz şeker
Yarım su
bardağı süt
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
2 su
bardağı un
200 gr vişne, frambuaz veya çilek
1 yemek
kaşığı un (meyveyi bulamak için)
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kaseye alınır ve mikserle çırpılır. Eritilmiş ve ılıtılmış olan tereyağı, un, vanilya ve kabartma tozu
eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yağlanmış uzun kek kalıbına karışım dökülür.
Meyveler 1 kaşık unla karıştırılır ve hamurun üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmamış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir, kalıpta biraz soğutulup servis tabağına alınır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder