3 Ekim 2015 Cumartesi

VİŞNELİ KEK


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
2 tane yumurta
150 gr tereyağı (erimiş)
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
200 gr vişne, frambuaz veya çilek 
1 yemek kaşığı un (meyveyi bulamak için)


Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kaseye alınır ve mikserle çırpılır. Eritilmiş ve ılıtılmış olan tereyağı, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yağlanmış uzun kek kalıbına karışım dökülür. Meyveler  1 kaşık unla karıştırılır ve hamurun üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmamış 170 dereceli fırında 45 dakika pişirilir, kalıpta biraz soğutulup servis tabağına alınır. Afiyet olsun



Hiç yorum yok: