14 Ekim 2015 Çarşamba

MANTAR KURABİYE


Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 su bardağı mısır veya buğday nişastası
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı: Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta yoğurma kabına alınır ve güzelce karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Daha sonra hazırlanana hamur küçük bezelere ayrılır ve avuç içerisinde yuvarlanıp  yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bir şişe ağzı kakaoya batırılır ve kurabiyenin ortasına batırılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: