Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
1 su
bardağı pudra şekeri
1 tane
yumurta
1 su bardağı mısır veya buğday nişastası
1 su bardağı mısır veya buğday nişastası
2,5 su
bardağı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 çorba
kaşığı kakao
Yapılışı: Tereyağı, pudra şekeri ve yumurta yoğurma kabına alınır ve güzelce karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Daha sonra hazırlanana hamur küçük bezelere ayrılır ve avuç içerisinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bir şişe ağzı
kakaoya batırılır ve kurabiyenin ortasına batırılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder