20 Ekim 2015 Salı

TUTMAÇ ÇORBASI

Malzemeler:
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta sarısı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane

Yapılışı:Mercimekler üzerini geçecek kadar su ile tencereye alınır ve haşlanır, mercimekler yumuşamaya başlayınca erişteler eklenir, suyu az ise kaynamış su ilave edilir ve her ikisi de pişene kadar kaynatılır. 

Diğer tarafta yoğurt, un ve yumurta iyice çırpılır ve pişen mercimekli karışımın suyundan yavaşça yoğurtlu karışıma eklenir ve  karıştırılır, yoğurtlu karşım tamamen ısınınca kaynamakta olan mercimekli karışıma eklenip çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır. Çorba kaynamaya başlayınca unun kokusu gidinceye kadar 2 dakika kadar daha pişirilip ocağın altı kapatılır. Tereyağı kızdırılır ve içerisine biber ve nane eklenip çorbanın üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: