Malzemeler
3 tane orta boy patates
2 tane
orta boy havuç
2 tane
yumurta(haşlanmış)
1 su
bardağı ceviz içi
Yarım
tavukgöğsü
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı ceviz içi
Sosu:
2 su bardağı süzme yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Yarım limon suyu
Yapılışı: Sosu hazırlamak için yoğurt, mayonez, limon suyu iyice karıştırılır. İçine ince kıyılmış dereotu ve haşlanmış yumurtanın beyazları rendelenerek eklenir.(Sarıları üzerini süslemek için kullanılır) Tuz ve sarımsak eklenir. Tavuk göğsü, patatesler, havuçlar ayrı, ayrı haşlanır. Haşlanmış olan patatesler ezilir ve tuz atılarak yoğrulur. Kelepçeli kalıbın
çemberi servis tabağına konulur. Tabana cevizler serpiştirilir. Haşlanmış,
rendelenmiş ve tuzla yoğrulmuş patates yerleştirilir. Arasına hazırlanmış olan sos yayılır.
Onun üzerine haşlanmış didiklenmiş ve tuz, karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırılmış
tavuk yayılır. Biraz ceviz serpiştirilir. Üzerine tekrardan sos yayılır, onun üzerine haşlanmış ve
rendelenmiş havuç yayılır, onun üzerine tekrardan sos yayılır. Bir gece
dolapta bekletilir. Daha sonra dolaptan alınır, kelepçesi çıkarılır, haşlanmış yumurta sarısı ile süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder