4 Mayıs 2015 Pazartesi

MİMOZA SALATASI


Malzemeler
3 tane orta boy patates
2 tane orta boy havuç
2 tane yumurta(haşlanmış)
1 su bardağı ceviz içi
Yarım tavukgöğsü
1 su bardağı ceviz içi
Sosu:
2 su bardağı süzme yoğurt
4 çorba kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Yarım limon suyu



Yapılışı: Sosu hazırlamak için yoğurt, mayonez, limon suyu iyice karıştırılır. İçine ince kıyılmış dereotu ve haşlanmış yumurtanın beyazları rendelenerek eklenir.(Sarıları üzerini süslemek için kullanılır) Tuz ve sarımsak eklenir. Tavuk göğsü, patatesler, havuçlar ayrı, ayrı haşlanır. Haşlanmış olan patatesler ezilir ve tuz atılarak yoğrulur. Kelepçeli kalıbın çemberi servis tabağına konulur. Tabana cevizler serpiştirilir. Haşlanmış, rendelenmiş ve tuzla yoğrulmuş patates yerleştirilir. Arasına hazırlanmış olan sos yayılır. Onun üzerine haşlanmış didiklenmiş ve tuz, karabiber ve kırmızı biberle baharatlandırılmış tavuk yayılır. Biraz ceviz serpiştirilir. Üzerine tekrardan sos yayılır, onun üzerine haşlanmış ve rendelenmiş havuç yayılır, onun üzerine tekrardan sos yayılır. Bir gece dolapta bekletilir. Daha sonra dolaptan alınır, kelepçesi çıkarılır, haşlanmış yumurta sarısı ile süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: