Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
150 gr tereyağı
2 tane yumurta (birinin
sarısı üzeri için)
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
1 paket instant (kuru)
maya
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı
un (yaklaşık)
İçi için:
250 gr kıyma
250 gr kıyma
1 tane yeşil biber
Yarım kırmızı (kapya) biber
Yarım kırmızı (kapya) biber
Yarım demet maydanoz
1 tane patates
Tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber
Yapılışı:Poğaçanın içini yapmak için yemeklik doğranmış soğan ve biberler sıvı yağda sotelenir, kıyma eklenir ve kavrulur. Patates çok küçük doğranır ve kıymaya eklenir. (Patates diri kalıyor, böreğin içinde pişiyor). Baharatları eklenir ve ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için ılıtılmış süte şeker ve maya katılarak karıştırılır, maya kabarana kadar sıcak bir ortamda bekletilir. Tereyağı, 3 su bardağı unla
birlikte ovulur. Kabaran maya, yumurta, kalan un ve tuz eklenerek hamur
yapılır, yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur 14 tane bezeye ayrılır. Her
bir beze oval şekilde açılır, bir kenarına iç harç konulur malzemeyi örtecek
kadar kapatılır. Kalan hamur 1 cm şeritler halinde kesilir. Şeritler tek tek
döndürülerek malzemeli hamurun üzerine sarılır. Daha sonra iki ucu
birleştirilip yuvarlak hale getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepside biraz mayalandırılır. Soğuk fırında önce 120 derecede 15 dakika, daha sonra fırının ısısını 180 dereceye yükseltip üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder