23 Mayıs 2015 Cumartesi

GISIR


Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynamış su
5 veya 6 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
1 tatlı kaşığı nane (istenirse)
1 tane limon suyu
4/3 çay bardağı zeytinyağı ( 1 çay bardağından 2 parmak eksik)

Yapılışı: Bulgur bir kâseye alınır üzerine aynı ölçüde kaynamış su gezdirilip ağzı kapalı olarak en az 30 dakika bekletilir. Diğer tarafta yeşillikler küçük doğranır. Sıvı yağda salçalar az kavrulur baharatlar eklenir bir kenara alınır. Kabaran bulgura salçalı karışım ve limon suyu eklenerek karıştırılır, en son yeşillikler eklenip hepsi karıştırılıp servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: