18 Mayıs 2015 Pazartesi

TIRTIL KURABİYE


Bardak ölçüsü: 130 ml çay bardağı
Malzemeler:
125 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi
4 veya 4,5 su bardağı un


Yapılışı: Tereyeğı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtalar yoğurma kabına alınıp biraz karıştırılır. Daha sonra istenirse limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve kontrollü şekilde un eklenerek yoğrulur, unu bir anda eklememek gerekir ki çok sert bir hamur olmasın. Yapılan hamur tırtıl kurabiye kalıbına konulur ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine sıkılır, bütün hamur bitene kadar aynı işlem yapılır. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok: