11 Mayıs 2015 Pazartesi

BAHAR BÖREĞİ


Malzemeler:
3 tane yufka
4 tane havuç
500 gr ıspanak
150 gr sucuk
250 gr beyaz peynir
Sosu için:
2 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt


Yapılışı: Sosu hazırlamak için yumurtalar, yağ ve yoğurt hepsi birlikte çırpılarak sos hazırlanır. 
Havuçlar rendelenerek hazırlanır. Ispanaklar az yağda sotelenir. Sucuk küçük küçük doğranır, tavada sotelenir ve ıspanaklara karıştırılarak harç hazırlanır. 
1. yufka tezgâha serilir ve üzerine hazırlanan sos sürülür. Üzerine havuçlar serpiştirilir. 2. yufka üzerine serilir, tekrardan sos sürülür ve ıspanaklı harç serpiştirilir. 3. yufka da serilir, sos sürülür ve peynir serpiştirilir. Yufkanın kenarları dikdörtgen şekil alacak şekilde kapatılır. Geniş rulo yapılır, yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine kalan sos sürülür ve soğuk fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: