Malzemeler:
2 tane
yumurta sarısı
1 su
bardağı toz şeker
3 yemek
kaşığı dolusu un
3 yemek
kaşığı dolusu nişasta
1 litre
süt +1 su bardağı süt ( krem şanti için)
1 paket
vanilya
2 poşet
krem şanti
2 paket
kedidili bisküvi
50 gr
tereyağı
1 kutu frambuaz
Yapılışı: Yumurta sarıları,
şeker, un, nişasta, süt bir tencereye alınır, ocakta karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınca
tereyağı ve vanilya eklenir, ara ara karıştırılarak soğutulur. Soğuyan muhallebiye 1 poşet krem şanti
eklenir ve mikserle 7-8 dakika çırpılır. Ayrı bir yerde 1 poşet krem şanti 1 su
bardağı süt ile çırpılır. Kedi dilleri süt ile ıslatılarak kelepçeli kalıbın
kenarına yan yana yerleştirilir. Tabana da süt ile ıslatılmış kedi dilleri
yerleştirilir. Hazırlanan kremanın yarısı yayılır. Tane frambuaz serpilir,
hazırlanan şantinin de yarısı yayılır. Tekrardan süt ile ıslatılmış kedi dilleri
yerleştirilir, kalan krema yayılır. Kremanın üzerine tekrardan frambuaz
serpilir ve kalan krem şanti ile üzeri kapatılır. Kalan frambuazlar rondodan geçirilir ve krem şantinin üzerine yayılır. Buzdolabında 1 gece
bekletilir. Kelepçeli kalıptan çıkarılarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder