Malzemeler:
1 su
bardağı ılık su
1 su
bardağı süt
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 paket kuru (instant) maya
2 tatlı
kaşığı şeker
1 tatlı
kaşığı tuz
Aldığı
kadar un
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur ılık bir ortamda mayalandırılır. Daha sonra yuvarlak şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür ve tekrardan ılık bir ortamda 20 dakika bekletilir. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder