7 Mayıs 2015 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ REVANİ



Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su

Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için ölçülü şeker ve su küçük bir tencereye konulup 5 dakika kaynatılır, ocaktan inmesine yakını limon eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yumurtalar ve şeker geniş bir kaseye konulur ve mikserle çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. Hazırlanan karışım yağlanmış kare borcama dökülür. Önceden ısıtılmamış  170 dereceli fırında  40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra, ilk sıcaklığı gittiğinde soğuk şerbet üzerine dökülür. Şerbetini çekince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: