Malzemeler:
3 tane
yumurta
1 su bardağı
sıvı yağ
1 su
bardağı galeta unu
1 su
bardağı hindistan cevizi
1 paket
kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı toz
şeker
2,5 su bardağı su
Yapılışı: Şerbeti hazırlamak için ölçülü şeker ve su küçük bir tencereye konulup 5 dakika kaynatılır, ocaktan inmesine yakını limon eklenip bir iki taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Yumurtalar ve şeker geniş bir kaseye konulur ve mikserle çırpılır. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve hepsi birlikte çırpılır. Hazırlanan karışım yağlanmış kare borcama
dökülür. Önceden ısıtılmamış 170 dereceli fırında 40 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan sonra, ilk sıcaklığı gittiğinde soğuk şerbet üzerine dökülür. Şerbetini çekince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder