26 Nisan 2018 Perşembe

PÜRELİ TAVUK blogda


Malzemeler:
6 tane tavuk pirzola
Tuz, karabiber
5-6 diş sarımsak
Tuz, kekik, Pul biber, zerdeçal
Patates püresi için:
3 tane patates
2 yemek kaşığı krema
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Muskat rendesi
1 tane yumurta sarısı
Üzeri için:
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Tavuk etleri yıkanıp tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Kızdırılmış tavada derili kısmı alta gelecek şekilde ters yüz edilerek mühürlenir. Üzerlerine baharatları eklenir ve kapağı kapatılarak tavukların saldığı suyunu çekinceye kadar çevrilerek pişirilir. Daha sonra fırın tepsisine tavuklar dizilir. Diğer tarafta kabukları soyulup küp doğranmış olan patatesler haşlanır ve suyu süzülüp ezilir. İçerinse krema, karabiber, muskat rendesi ve tuz eklenir ve pürüzsüz olana kadar karıştırılır. İçerisine 1 yumurta sarısı da eklenip karıştırıldıktan sonra tepsiye dizilmiş olan tavukların üzerine patates püresi paylaştırılıp kaşıkla düzeltilir. En üstüne kaşar peyniri rendesi konulur ve önceden ısıtılmış olan 180 dereli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: