Malzemeler:
6 tane tavuk
pirzola
Tuz,
karabiber
5-6 diş
sarımsak
Tuz, kekik, Pul
biber, zerdeçal
Patates
püresi için:
3 tane
patates
2 yemek
kaşığı krema
1 çay bardağı
kaşar peyniri rendesi
Tuz,
karabiber
Muskat rendesi
1 tane
yumurta sarısı
Üzeri
için:
1 çay
bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
Tavuk etleri
yıkanıp tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Kızdırılmış tavada derili kısmı
alta gelecek şekilde ters yüz edilerek mühürlenir. Üzerlerine baharatları
eklenir ve kapağı kapatılarak tavukların saldığı suyunu çekinceye kadar
çevrilerek pişirilir. Daha sonra fırın tepsisine tavuklar dizilir. Diğer
tarafta kabukları soyulup küp doğranmış olan patatesler haşlanır ve suyu
süzülüp ezilir. İçerinse krema, karabiber, muskat rendesi ve tuz eklenir ve
pürüzsüz olana kadar karıştırılır. İçerisine 1 yumurta sarısı da eklenip karıştırıldıktan
sonra tepsiye dizilmiş olan tavukların üzerine patates püresi paylaştırılıp
kaşıkla düzeltilir. En üstüne kaşar peyniri rendesi konulur ve önceden
ısıtılmış olan 180 dereli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder