18 Nisan 2018 Çarşamba

İRMİKLİ POĞAÇA



Malzemeler:
500 gr irmik
1 su bardağı ılık su
125 gr tereyağı (eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
150 gr kıyma
1 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolma fıstığı
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı:   İçini hazırlamak için kıyma bir tavaya alınır içerisine zeytinyağı eklenip kıymanın saldığı suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine küçük doğranmış olan soğan ve baharatlar eklenip soğan ölünceye kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Hamuru yapmak için irmik yoğurma kabına alınır ve üzerine 1 su bardağı ılık su konulur ve karıştırılıp 15 dakika kadar beklenir. Daha sonra içerisine erimiş olan tereyağı ve tuz eklenip yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur küçük bezelere ayrılır ve avuç içerisinde içli köfte gibi açılıp orta kısmına soğumuş olan içten konulup kapatılır yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: