Malzemeler:
500 gr irmik
1 su bardağı ılık su
125 gr tereyağı
(eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
150 gr kıyma
1 tane soğan
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
3 yemek kaşığı sıvı
yağ
3 yemek kaşığı dolma
fıstığı
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı: İçini
hazırlamak için kıyma bir tavaya alınır içerisine zeytinyağı eklenip kıymanın
saldığı suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra içerisine küçük doğranmış
olan soğan ve baharatlar eklenip soğan ölünceye kadar kavrulur ve soğumaya
bırakılır.
Hamuru yapmak için
irmik yoğurma kabına alınır ve üzerine 1 su bardağı ılık su konulur ve
karıştırılıp 15 dakika kadar beklenir. Daha sonra içerisine erimiş olan
tereyağı ve tuz eklenip yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur küçük bezelere
ayrılır ve avuç içerisinde içli köfte gibi açılıp orta kısmına soğumuş olan
içten konulup kapatılır yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine
yumurta sarısı sürülür ve 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder