Malzemeler:
Pandispanyası
için:
5 tane yumurta
1 su bardağı
toz şeker
1,5 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
Islatmak
için:
1 su bardağı
süt veya 1 su bardağı portakal suyu
Araları
için:
2,5 su bardağı
süt
1 su bardağı
toz şeker
4 yemek kaşığı
un
1 paket vanilya
1 paket ( 2
poşet) krem şanti (yarım bardak süt ile çırpılmış)
Süslemek
için:
1 kg çilek
1 paket tart
jölesi
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Daha sonra un, kabartma
tozu ve vanilya elenerek eklenir ve az çırpılıp 26 cm lik yağlanmış kelepçeli
kalıba karışım boşaltılır. 170 derece fırında 30 dakika pişirilir ve soğumaya
bırakılır. Krema malzemeleri karıştırılarak pişirilir ve ılıyınca yarım bardak
süt ile çırpılmış olan krem şantiler eklenir ve pürüzsüz olana kadar mixerle
çırpılır. Soğuyan kek enden 3 parçaya kesilir. İlk parça süt ile ıslatılır ve
krema yayılır. İnce dilimlenmiş olan çilek her tarafına yerleştirilir. 2. Kat kek
çileğin üzerine kapatılır ve tekrardan ıslatılıp krema yayılır ve çilek
dizilir. 3. Kata kek çileğin üzerine kapatılır ve kalan krema her tarafına
bolca yayılır. Üzeri düzün bir şekilde dış kısımdan başlayarak çilek dizilir. Üzeri
tamamen kapatılıncaya kadar çilek dizilir. Paketin üzerindeki tarife göre
hazırlanış olan tart jölesi fırça yardımı ile çileklere sürülür. Buzdolabında
en az 2-3 saat bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder