10 Nisan 2018 Salı

MOZARELLA PEYNİRL, TOP KÖFTE



Malzemeler:
Köftesi için:
700 gr köftelik kıyma
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tane yumurta
4 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, yenibahar, kekik
Mozarella peyniri (minik top olandan)
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Taban sosu için:
10 tane çeri domates
1-2 tane domates
2 tane köy biberi
1-2 diş sarımsak
1 kaç yaprak fesleğen
Yapılışı: Köfte malzemeleri yorulur ve üzeri kapatılıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Dinlenen köfte harcı isterseniz limon büyüklüğünde, isterseniz de daha küçük parçalara ayrılır. Avuç içerisinde biraz açılıp ortasına 1 tane top mozarella peyniri konulup kapatılır ve hafifçe yassıltılıp una bulanır. Bütün köfte harcına aynı işlem yapılır. Tavaya az sıvı yağ konul kızdırılır ve köftelerin her iki yüzünde hafifçe kızartılıp bir kenara alınır.
Sos için tavaya az zeytinyağı konulur ve sarımsaklar ve doğranmış olan biberler sotelenir içerisine ortadan kesilmiş çeri domatesleri küçük doğranmış olan domatesler eklenip sotelenir en son fesleğen, tuz, karabiber eklenir ve biraz çevrilir. 1 çay bardağı kadar kaynamış su eklenir bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Sos malzemesi köfteyi pişireceğiniz fırın kabının dibine yayılır üzerine köfteler yerleştirilir ve 30 dakika kadar fırında pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılıp üzerine kaşar peyniri rendesi konulup tekrardan fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: