Malzemeler:
Köftesi
için:
700 gr
köftelik kıyma
1 tane kuru
soğan
1 diş
sarımsak
1 tutam
maydanoz
1 tane
yumurta
4 dilim
bayat ekmek
Tuz, karabiber,
pul biber, kimyon, yenibahar, kekik
Mozarella peyniri
(minik top olandan)
Üzeri
için:
Kaşar peyniri
rendesi
Taban
sosu için:
10 tane çeri
domates
1-2 tane
domates
2 tane köy
biberi
1-2 diş
sarımsak
1 kaç yaprak
fesleğen
Yapılışı:
Köfte malzemeleri
yorulur ve üzeri kapatılıp buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Dinlenen köfte harcı
isterseniz limon büyüklüğünde, isterseniz de daha küçük parçalara ayrılır. Avuç
içerisinde biraz açılıp ortasına 1 tane top mozarella peyniri konulup kapatılır
ve hafifçe yassıltılıp una bulanır. Bütün köfte harcına aynı işlem yapılır.
Tavaya az sıvı yağ konul kızdırılır ve köftelerin her iki yüzünde hafifçe
kızartılıp bir kenara alınır.
Sos için
tavaya az zeytinyağı konulur ve sarımsaklar ve doğranmış olan biberler
sotelenir içerisine ortadan kesilmiş çeri domatesleri küçük doğranmış olan
domatesler eklenip sotelenir en son fesleğen, tuz, karabiber eklenir ve biraz
çevrilir. 1 çay bardağı kadar kaynamış su eklenir bir iki taşım kaynatılıp
ocaktan alınır. Sos malzemesi köfteyi pişireceğiniz fırın kabının dibine
yayılır üzerine köfteler yerleştirilir ve 30 dakika kadar fırında pişirilir. Daha
sonra fırından çıkarılıp üzerine kaşar peyniri rendesi konulup tekrardan
fırında kaşarlar kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder