Malzemeler:
3 su
bardağı pilavlık bulgur
Yarım
demet dereotu
Yarım
demet taze soğan
Yarım
demet maydanoz
6 su
bardağı şalgam suyu
1 kâse
mısır konservesi
2 yemek
kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Benim verdiğim ölçü
bira fazla oluyor siz isterseniz 2 su bardağı bulgur, 4 su bardağı da şalgam
suyu kullanabilirsiniz.
Şalgam
suyu tencere alınır ve kaynayınca içerisine bulgurlar eklenir ve pilav gibi
pişirilip soğumaya bırakılır. Soğuyan bulgurlar salata yapılacak bir kaba
alınır içerisine ince şekilde doğranmış olan yeşillikler, mısır konservesi,
küçük doğranmış olan kornişon turşu, nar ekşisi ve zeytinyağı eklenip hepsi
birlikte karıştırılır. Tuzu kontrol edilip gerekirse tuz eklenir çünkü şalgam
suyu tuzlu oluyor. Daha sonra salata servis tabağına alınır ve istenilen
şekilde süslenip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder