5 Ekim 2016 Çarşamba

YOĞURTLU ERİŞTE SALATASI





Malzemeler:
1 su bardağı erişte
2 tane salatalık
1 tane havuç
1 tane kırmızıbiber
1 çay bardağı konserve mısır
1 demet ince kıyılmış dereotu
Üzeri için:
Tereyağı, nane, pul biber
Sosu için:
250 gr süzme yoğurt
2 diş sarımsak, tuz
Yapılışı: Erişteler haşlanır ve süzülür. Salatalıklar kabukları ile küçük bir şekilde doğranır, havuç rendelenir, kırmızı biber de küçük bir şekilde doğranır. Yoğurt, sarımsak ve tuz karıştırılır. Tüm malzemeler yoğurt sosu ile karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzerine biberli yağ gezdirilir. Afiyet olsun. 


Hiç yorum yok: