Malzemeler:
1 su
bardağı erişte
2 tane salatalık
2 tane salatalık
1 tane
havuç
1 tane kırmızıbiber
1 çay
bardağı konserve mısır
1 demet
ince kıyılmış dereotu
Üzeri için:
Tereyağı, nane, pul biber
Tereyağı, nane, pul biber
Sosu için:
250 gr
süzme yoğurt
2 diş
sarımsak, tuz
Yapılışı: Erişteler haşlanır ve süzülür. Salatalıklar kabukları ile küçük bir şekilde doğranır, havuç rendelenir, kırmızı biber de küçük bir şekilde doğranır. Yoğurt, sarımsak ve tuz karıştırılır. Tüm malzemeler yoğurt sosu ile karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzerine biberli yağ gezdirilir. Afiyet olsun.
Yapılışı: Erişteler haşlanır ve süzülür. Salatalıklar kabukları ile küçük bir şekilde doğranır, havuç rendelenir, kırmızı biber de küçük bir şekilde doğranır. Yoğurt, sarımsak ve tuz karıştırılır. Tüm malzemeler yoğurt sosu ile karıştırılır. Servis tabağına alınır ve üzerine biberli yağ gezdirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder