Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü koymak gerekir)
Aralarına
sürmek için:
150 gr tereyağı veya
margarin
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı
yağ
Yapılışı: Ilıtılmış olan süte şeker ve maya eklenir ve maya
kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek ele yapışmayan
bir hamur yapılır. Hamur ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya
bırakılır. Mayalanan hamur 4 tane bezeye ayrılır. Bezeler açılabildiği kadar
açılır ve eritilmiş yağ sürülerek önce 2 kenardan karşılıklı gelecek şekilde
sonra diğer 2 kenardan gene karşılıklı gelecek şekilde kapatılıp kare elde
edilir. Daha sonra 5 cm genişliğinde katlanarak uzun şerit elde edilir. Şeritten
gene 5 cm olacak şekilde kareler kesilir ve buzdolabında donana kadar
bekletilir. Diğer 3 bezeye de aynı işlem yapılır. Donan bezeler merdane ile çok
inceltmeden kare şeklinde az açılıp ortasına peynirli iç konulur ve bohça
şeklinde kapatılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye kapatılan yer alta gelecek
şekilde yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180⁰’de üzeri kızarana
kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder