15 Ekim 2016 Cumartesi

KAT KAT KARE POĞAÇA



Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
5 su bardağı un (kontrollü koymak gerekir)
Aralarına sürmek için:
150 gr tereyağı veya margarin
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Ilıtılmış olan süte şeker ve maya eklenir ve maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamur ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur 4 tane bezeye ayrılır. Bezeler açılabildiği kadar açılır ve eritilmiş yağ sürülerek önce 2 kenardan karşılıklı gelecek şekilde sonra diğer 2 kenardan gene karşılıklı gelecek şekilde kapatılıp kare elde edilir. Daha sonra 5 cm genişliğinde katlanarak uzun şerit elde edilir. Şeritten gene 5 cm olacak şekilde kareler kesilir ve buzdolabında donana kadar bekletilir. Diğer 3 bezeye de aynı işlem yapılır. Donan bezeler merdane ile çok inceltmeden kare şeklinde az açılıp ortasına peynirli iç konulur ve bohça şeklinde kapatılır. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye kapatılan yer alta gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: