Malzemeler:
5 tane yufka
Sosu için:
3 tane yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı
yağ
İçi için:
1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
2 tane
yumurta(istenirse)
Tuz, karabiber,
pulbiber
Yapılışı: Kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve az zeytinyağı
ile kavrulur. Yıkanmış ve doğranmış olan ıspanaklar kavrulan soğanın üzerine
eklenir sotelenir, ıspanaklar sönünce baharatları eklenir, bu aşamada eğer
istenirse iç için olan yumurtalar ayrı bir tavada çok az yağ ile iyice
karıştırılarak pişirilir ve ıspanakların üzerine eklenir ve ocaktan alınıp
soğumaya bırakılır.
Sos malzemesi karıştırılır
ve yufkanın biri tezgâha serilir ve sos malzemesi her tarafına gelecek şekilde
sürülür ve yufka 2’ye katlanır. Geniş tarafına hazırlanan içten orta kısmına
konulur ve 2 tarafından için üzerine katlanır ve yufka geniş rulo şeklinde
sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye konulur. Diğer yufkalara da aynı işlem
yapılır. Kalan sos malzemesi üzerine sürülür 180⁰’de üzeri kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder