Köftesi
için:
1 kg orta yağlı
kıyma
2 diş sarımsak
5 dilim ekmek
içi
1 tane yumurta
1 tutam
maydanoz
Karabiber,
kimyon, tuz, tarçın
1-2 yemek
kaşığı zeytinyağı
Arası
için:
3 tane ince
dilimlenmiş patates
8-10 ince dilim
kaşar peyniri
Sosu
için:
4 tane domates
2 tane köy
biberi, 2 tane sivri biber
1-2 diş
sarımsak
Tuz, karabiber,
fesleğen
Biberler az
zeytinyağı ile kavrulur ve içerisine kabukları soyulup küçük doğramış olan
domates ve sarımsaklar ve baharatlar eklenip iyice pişirilir.
Yapılışı:
Köfte malzemesi
yoğrulur ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir. Patatesler çok ince
dilimlenir ve 5 dakika kadar haşlanıp süzülür. Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak
borcama veya kelepçeli kalıba köfte harcının yarısı yerleştirilir. Üzerine
patates dilimleri ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Diğer köfte harcının kalanı
yağlı kâğıt üzerinde tepsi büyüklüğünde açılıp üzerine kapatılır ve üzerine
zeytinyağı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de iyice pişirilir.
Hazırlanan domates sosu fırından çıkan köftenin üzerine yayılır ve sıcak olarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder