29 Ekim 2016 Cumartesi

DOMATES SOSLU KÖFTE


Köftesi için:
1 kg orta yağlı kıyma
1 tane rendelenmiş soğan
2 diş sarımsak
5 dilim ekmek içi
1 tane yumurta
1 tutam maydanoz
Karabiber, kimyon, tuz, tarçın
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Arası için:
3 tane ince dilimlenmiş patates
8-10 ince dilim kaşar peyniri
Sosu için:
4 tane domates
2 tane köy biberi, 2 tane sivri biber
1-2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, fesleğen
Biberler az zeytinyağı ile kavrulur ve içerisine kabukları soyulup küçük doğramış olan domates ve sarımsaklar ve baharatlar eklenip iyice pişirilir.
Yapılışı: Köfte malzemesi yoğrulur ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir. Patatesler çok ince dilimlenir ve 5 dakika kadar haşlanıp süzülür. Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak borcama veya kelepçeli kalıba köfte harcının yarısı yerleştirilir. Üzerine patates dilimleri ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Diğer köfte harcının kalanı yağlı kâğıt üzerinde tepsi büyüklüğünde açılıp üzerine kapatılır ve üzerine zeytinyağı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180⁰’de iyice pişirilir. Hazırlanan domates sosu fırından çıkan köftenin üzerine yayılır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: