Malzemeler:
3 tane yufka
3 tane yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
İçi için:
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane domates
Tuz, karabiber, pul
biber
İçinin yapılışı: Küçük doğranmış soğan az zeytin-yağında kavrulur. İçine küçük doğranmış biberler ve kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir.Küp doğranmış domates eklenir ve suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatları eklenir ve soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Yumurta, yoğurt,zeytinyağı çırpılarak sos hazırlanır. Hazırlanan sos yufkaların
aralarına sürülerek üst üste konulur. Sigara böreği gibi 16 parçaya kesilir ve
kıymalı harç geniş tarafına konularak, geniş paçanga böreği gibi sarılır. Daha sonra ortasından kesilir ince domates
dilimi ve sivri biber konulur, üzerine artan sostan sürülür. Isınmış fırında 170⁰' de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder