Malzemeler:
5 tane patlıcan
Beşamel
sos:
2 yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 su bardağı
süt
Tuz, karabiber
Üzeri
için:
300 gr yağsız
kıyma
1 yemek kaşığı
domates salçası
Tuz, karabiber,
pulbiber
Yapılışı:
Patlıcanlar kozmetikte
közlenir ve kabukları soyulup küçük şekilde doğranır. Beşamel sos için tencerede
yağ ve un unun kokusu gidene kavrulur ve içerisine süt eklenerek karıştırılır. Daha
sonra içerisine doğranmış olan patlıcanlar eklenir ve iyice ezilerek
karıştırılır. 10 dakika kadar ocakta pişirilir.
Diğer tarafta kıyma az zeytinyağı ile kavrulur ve içerine salça ve
baharatlar eklenip 10 dakika kadar ocakta pişirilir. Hazırlanmış olan
patlıcanlı beğendi tabağa alınır ve üzerine kavrulmuş olan kıyma eklenir ve
sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder