Malzemeler:
6 dilim bonfile
veya antrkot
3 tane kuru
soğan (piyazlık doğranmış)
3 tane
kırmızı kapya biber (jülyen doğranmış)
Patates
püresi için:
3 tane patates
1 çay bardağı
süt
Tuz, karabiber
Patatesler haşlanır ve ezilir. Süt ile açılır, içerisine tuz ve karabiber eklenip kenara alınır.
Üzeri
için:
Kaşar rendesi
Yapılışı:
Etler tuz ve karabiber
ile marina edilir. İyice kızdırılmış tavada mühürlenir. Et olarak antrkot
kullanıyorsanız önceden ısıtılmış fırında üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ve folyo ile
kapatarak 20 dakika pişirilir. Piyazlık doğranmış olan soğanlar teflon tavada
az yağ ile karamelize edilir ve bir kenara alınır, aynı tavada biberler de
sotelenir. Etler dilimlenerek bir fırın kabına veya kişiye özel güveçlere
paylaştırılır. Üzerlerine önce soğanlar sonra biber yerleştirilir az kaşar
rendesi serpiştirilir. Daha sonra patates püresi yayılır ve kaşar peyniri
rendesi serpiştirilir. 200⁰ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder