15 Ekim 2016 Cumartesi

KREMALI VE PARÇA ÇİKOLATALI PASTA


Pandispanyası için:
Malzemeler:
5 tane yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kaynar su
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Toz şeker, un ve 2,5 su bardağı süt ocakta karıştırılarak pişirilir. Ocaktan inmesine yakın vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra 1 poşet krem şanti yarım bardak süt ile çırpılır ve soğuyan kremaya eklenip pürüzsüz olan kadar mixerle çırpılır ve pastanın ara katı için kullanılır.
Arası için:
1 kahve fincanı damla çikolata
Üzeri için:
1 paket (2 poşet) krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Mixerle çırpılarak buzdolabında bekletilir ve pastanın üzeri için kullanılır.

Yapılışı: Yumurta akları bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır. Şeker kaynar su ile ıslatılır ve yumurta sarıları ile çırpılır. Yumurta akları, sarıları ve diğer malzemeler tahta spatula ile karıştırılır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kalıba boşaltılarak önceden ısıtılmamış 160⁰ de 30 dakika kadar pişirilir, kürdanla piştiği kontrol edilir.
Soğuyan kek ortadan kesilir arasına pastacı kreması sürülür ve parça çikolatalar her tarafına yerleştirilir. Üzerine ve etrafına hazırlanan krem şanti sürülür. Artan krem şanti sıkma torbasına alınır ve üzeri istenilen şekilde süslenir. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: