5 tane
yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı
+2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su
bardağı un
2 yemek
kaşığı kaynar su
1/2
paket kabartma tozu
1 paket
vanilya
Ara kreması için:
2,5 su
bardağı süt
1 su
bardağı toz şeker
3 dolu
yemek kaşığı un
1 paket
vanilya
1 poşet
krem şanti
Yarım su
bardağı soğuk süt
Toz
şeker, un ve 2,5 su bardağı süt ocakta karıştırılarak pişirilir. Ocaktan
inmesine yakın vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra 1 poşet krem
şanti yarım bardak süt ile çırpılır ve soğuyan kremaya eklenip pürüzsüz olan
kadar mixerle çırpılır ve pastanın ara katı için kullanılır.
Arası için:
1 kahve
fincanı damla çikolata
Üzeri için:
1 paket
(2 poşet) krem şanti
1,5 su
bardağı soğuk süt
Mixerle
çırpılarak buzdolabında bekletilir ve pastanın üzeri için kullanılır.
Yapılışı: Yumurta akları bir
fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır. Şeker kaynar su ile ıslatılır
ve yumurta sarıları ile çırpılır. Yumurta akları, sarıları ve diğer malzemeler
tahta spatula ile karıştırılır. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kalıba
boşaltılarak önceden ısıtılmamış 160⁰ de 30 dakika kadar pişirilir, kürdanla
piştiği kontrol edilir.
Soğuyan
kek ortadan kesilir arasına pastacı kreması sürülür ve parça çikolatalar her
tarafına yerleştirilir. Üzerine ve etrafına hazırlanan krem şanti sürülür.
Artan krem şanti sıkma torbasına alınır ve üzeri istenilen şekilde süslenir.
Buzdolabında soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder