31 Ağustos 2015 Pazartesi

HAVUÇLU KEK

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 su bardağı un
2 su bardağı havuç rendesi
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker geniş bir kaseye alınır ve boza kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır daha sonra yağ ve rendelenmiş olan havuçlar eklenip az daha çırpılır. Un kabartma tozu, vanilya ve tarçın eleğe konulur ve elenerek havuçlu karışıma eklenip mikserle çırpılır. En son iri kıyılmış ceviz içi eklenip az çevrilir. Margarin ile yağlanmış olan kek kalıbına karışım boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında  45 dakika pişirilir. Kek biraz ılıyınca kalıptan çıkarılır ve soğuyunca dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: