Malzemeler:
1 lt süt
3 yemek
kaşığı un
2 yemek
kaşığı buğday nişastası
8 yemek
kaşığı toz şeker
1 paket
krema
1 paket
vanilya
Üzeri sosu için:
4 su bardağı çilek püresi (çilekler rondoda çekilir)
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Sosun hazırlanışı: Hepsi karıştırılarak pişirilir.
Yapılışı: Süt, un, nişasta bir tencereye alınarak pişirilir. Daha sonra şeker, krema ve vanilya eklenir ve mikserle çırpılır. Kup bardaklarına çok dolu olmayacak şekilde paylaştırılır. Üzerine hazırlanan çilek sosu dökülüp soğutularak servis yapılır. Afiyet olsun.
Bu
tatlı kup bardakları yerine borcama yayılarak ta
yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder