3 Eylül 2015 Perşembe

ŞEFTALİLİ TART



Malzemeler:
Yarım paket margarin (erimiş, soğumuş)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4 su bardağı kadar)

Kreması için: 
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti + yarım su bardağı süt ile çırpılmış

Üzeri için:
Mevsimine göre meyve (Şeftali,vişne,kivi, çilek, muz vs.)
1 paket tart jölesi



Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrulur. Yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir, üzeri çatalla delinir, yağlı kağıt konulur ve üzerine fazla kabarmaması için bakliyat (kuru fasulye) konulur. Sıcak fırında 170⁰'de pişirilir. Pişmesine yakın bakliyat kaldırılır.(üzeri kızarsın diye) Soğuyunca üzerine hazırlanan krema dökülür ve soğutulur. Daha sonra istediğiniz meyveler dizilir, onun üzerine paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan tart jölesi dökülür. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: