24 Ağustos 2015 Pazartesi

ISPANAKLI ÇÖREK


Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım  paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 kg ıspanak
1 tane kuru soğan
3 tane yumurta
3/1 çay bardağı zeytinyağı
İstenirse 100,150 gr pastırma
Tuz

Yapılışı: Çöreğin içini hazırlamak için, ıspanaklar yıkanır ve küçük doğranır. Çok küçük doğranmış kuru soğan, zeytin yağı ilavesi ile tavaya alınır ve kavrulur bu aşamada istenirse küçük doğranmış pastırmada ilave edilir ve kavrulur. Yıkanmış olan ıspanaklar, tuz eklenir ve ıspanaklar sönünceye kadar çevrilir ve çok pişirmeden ocak kapatılır. Yumurtalar ayrı bir tavada az yağ ile iyice karıştırılarak pişirilir ve ıspanakların üzerine eklenip hepsi birlikte karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için ılıtılmış olan süte maya ve şeker eklenir karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra su, tuz ve un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan küçük bezeler alınır ve ince açılarak hazırlanmış olan iç konularak yarım ay kapatılır. Kapatılan yer çay tabağı ile kesilir kapanan yer düzgün olması için. Isıtılmış teflon bir tavada veya sac üzerine her iki tarafı da pişirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: