Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
Malzemeler:
125 gr tereyağı (yumuşak)
2 tane yumurta
1 paket
vanilya
1 tutam
tuz
1 tatlı
kaşığı kabartma tozu
180 gr
un (3 çay bardağı)
Yarım
çay bardağı süt
2 tatlı
kaşığı kakao (tepeleme)
Kreması için:
300 ml
süt (1,5 su bardağı)
2 yemek
kaşığı nişasta
1 çay
bardağı toz şeker
1 paket
vanilya
2 yemek
kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
Yarım
çay bardağı süt
150 gr
bitter çikolata
Arası için:
1 su
bardağı vişne
Yapılışı: Tereyağı mixerle
çırpılır, azar azar şeker, vanilya, tuz eklenir ve çırpmaya devam edilir.
Yumurtaları birer birer ilave edilir çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir çırpılır.
Hamurun yarıdan fazlası yağlanmış kare borcama yayılır, kalan hamura kakao ve
süt eklenip çırpılır. Sade hamurun üzerine kakaolu karışım yayılır. Vişneler
kakaolu karışımın üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış 180⁰de 20-30 dakika
pişirilir.
Krema
için süt, şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir daha sonra tereyağı ve
vanilya eklenir ve karıştırılır. Pişmiş ve ılımış olan kekin üzerine krema dökülür.
Soğuyunca üzerine sütün içerisinde eritilmiş olan çikolata sosu yayılır.
Sütün çok sıcak olmamasına dikkat edilmelidir aksi taktirde pürüzlü ve sert bir kıvam alır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder