13 Ağustos 2015 Perşembe

DONAUWELLE



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı, 115 ml çay bardağı
Malzemeler:
125 gr tereyağı (yumuşak)
100 gr toz şeker (1 çay bardağı)
2 tane yumurta
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
180 gr un (3 çay bardağı)
Yarım çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı kakao (tepeleme)
Kreması için:
300 ml süt (1,5 su bardağı)
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
Yarım çay bardağı süt
150 gr bitter çikolata
Arası için:
1 su bardağı vişne

Yapılışı: Tereyağı mixerle çırpılır, azar azar şeker, vanilya, tuz eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yumurtaları birer birer ilave edilir çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir çırpılır. Hamurun yarıdan fazlası yağlanmış kare borcama yayılır, kalan hamura kakao ve süt eklenip çırpılır. Sade hamurun üzerine kakaolu karışım yayılır. Vişneler kakaolu karışımın üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış 180⁰de 20-30 dakika pişirilir.
Krema için süt, şeker ve nişasta karıştırılarak pişirilir daha sonra tereyağı ve vanilya eklenir ve karıştırılır. Pişmiş ve ılımış olan kekin üzerine krema dökülür. Soğuyunca üzerine sütün içerisinde eritilmiş olan çikolata sosu yayılır. Sütün çok sıcak olmamasına dikkat edilmelidir aksi taktirde pürüzlü ve sert bir kıvam alır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: