10 Ağustos 2015 Pazartesi

KOLAY KOL BÖREĞİ

Malzemeler:
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için:
250 gr margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
İçi için:
300 gr yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
İstenirse maydanoz
Üzeri için:1 tane yumurta

Yapılışı:Böreğin içini hazırlamak için soğan çok küçük doğranıp tavaya alınır, üzerine az zeytin yağı konulur ve soğanlar kavrulur, Daha sonra içerisine kıyma eklenir ve kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatları eklenip soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan bir hamur yapılır. Yapılan hamur 12 tane bezeye ayrılır ve üzeri kapatılarak 20 dakika dinlendirilir. Daha sonra her bir beze tepsinin uzunluğuna göre açılır, eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır ve 2 ye katlanıp tekrardan yağlanır. Katlanmış kısmına iç malzemesi konulur uç kısımları çok az içe katlanıp rulo şeklinde sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir, diğer bezlere de aynı işlem yapılır.Üzerine yumurta sürülür ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: