150 gr tereyağı
(yumuşak)
100 gr
toz şeker (1,5 kahve fincanı)
2 su
bardağı un
Yarım su
bardağı mısır nişastası
1 tane
yumurta
1 paket
vanilya
1 fiske tuz
1 fiske tuz
Yapılışı: Bütün malzemeler yoğurma kabın alınıp yoğrulur ele yapışmayan bir hamur yapılır. Streç filme sarılarak 1 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra yarım cm kalınlığında açılır istenilen kalıplarla
kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra, şeker hamuru açılır aynı kalıpla kesilir ve
yumurta akı ile kurabiyelerin üzerine yapıştırılır. Kurabiyeleri ağaca asmak isterseniz kurabiyeler hazırlanınca ağaca asılacak yerine kürdanla delik açılır ve fırında kürdanla beraber pişirilir.Fırından çıkınca kürdan çıkarılır ve kurdele geçirilerek ağaca bağlanır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder