Malzemeler:
2 su bardağı
ılık su
1 çay
bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 çay
bardağı sıvı yağ
1 tane
yaş maya veya kuru maya
Tuz
Aldığı kadar un
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
İçi için:
300 gr kıyma
1 tane soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Pidenin içini hazırlamak için yemeklik doğranmış soğan az zeytinyağı ilavesi ile tavaya alınır ve kavrulur. İçerisine kıyma eklenir kavurmaya devam edilir. Daha sonra salçalar eklenir biraz daha kavrulur. Baharatları eklenir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir
hamur yapılır, eğer kuru maya kullanılacaksa ılık suya şekerden 2 yemek kaşığı eklenir maya da eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir ve daha sonra sıvı yağ ve kalan şeker eklenerek hamur yapılır. Hazırlanan hamur üzeri kapatılarak ılık bir yerde mayalandırılır. Mayalanan hamur tekrardan yoğrulur,
bu işlem 3 kez tekrarlanır 4’ üncüde
limon büyüklüğünde bezelere ayrılır, elle oval şekilde açılır, geniş tarafına
kıymalı iç konulur ve üst üste gelecek şekilde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder