21 Ocak 2018 Pazar

FIRINDA TAVUKLU PATATES


Malzemeler:
3 tane tavuk budu veya 6 tane baget but
4-5 tane patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
1-2 diş sarımsak

Yapılışı: Salça, zeytinyağı, baharatlar ve ezilmiş sarımsaklar geniş bir kapta karıştırılır. İçerisine yıkanmış olan tavuk butları konulup her tarafına harçtan bulanır ve borcama tavuklar dizilir, kalan salçalı karışıma küp doğranmış patatesler de eklenir, her tarafına baharatlı karışım bulanır ve tavukların üzerine patatesler yerleştirilir. Eğer patatesleri biraz yumuşak isterseniz 1çay bardağı su gezdirilir. 180⁰ fırında 60 dakika pişirilir. İstenirse pilavla, istenirse de makarna ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: