Malzemeler:
4-5 tane
patates
2 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı
kekik
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
pul biber
2 çay kaşığı
tuz
1-2 diş
sarımsak
Yapılışı:
Salça,
zeytinyağı, baharatlar ve ezilmiş sarımsaklar geniş bir kapta karıştırılır.
İçerisine yıkanmış olan tavuk butları konulup her tarafına harçtan bulanır ve
borcama tavuklar dizilir, kalan salçalı karışıma küp doğranmış patatesler de
eklenir, her tarafına baharatlı karışım bulanır ve tavukların üzerine
patatesler yerleştirilir. Eğer patatesleri biraz yumuşak isterseniz 1çay bardağı
su gezdirilir. 180⁰ fırında 60 dakika pişirilir. İstenirse
pilavla, istenirse de makarna ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder