Malzemeler:
4 çay bardağı
köftelik bulgur
4 çorba
kaşığı isot
1 su
bardağı rendelenmiş domates
1 yemek
kaşığı biber salçası
1 tane
kuru soğan (küçük doğranmış)
2 diş
sarımsak (ezilmiş)
Maydanoz
(ince kıyılmış)
Taze
soğan (ince doğranmış)
1 çay
kaşığı tuz
1 çay
kaşığı karabiber
4 tane
yumurta
1 su
bardağı yarı zeytinyağı, yarı tereyağı
Yapılışı: İsot 1 su bardağı kaynar su ile ıslatılır. Yoğurma kabına bulgur, sarımsak, ince doğranmış kuru soğan, salça, baharatlar ve domates rendesi de eklenerek yoğurmaya başlanır, daha sonra suyuyla birlikte isot da eklenir, gerekirse su ilave edilerek bulgur yumuşayana kadar yoğrulur. Yeşillikler ilave edilip biraz daha yoğrulur. Yağlar bir tavaya alınır iyice kızdırılır ve çırpılmış olan yumurtalar eklenir fazla karıştırmadan yumurtalar pişirilir ve sıcak sıcak köfteye ilave edilip hepsi çok ezmeden karıştırılır ve isterseniz sıkarak isterseniz de sıkmadan servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder