21 Ocak 2018 Pazar

MİLFÖY KITIRLI KARAMEL SOSLU MUHALLEBİ


Malzemeler:
1,5 lt süt
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
1 tane yumurtaı
2 paket vanilya
200 ml krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Karamel sos için:
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
100 ml krema
Milföy kıtırı için:
6 adet milföy
Yapılışı: Muhallebi için vanilya, krema ve tereyağı hariç diğer malzemeler karıştırılarak ocakta pişirilir. Ocaktan alınca içerisine vanilya, krema ve tereyağı eklenip mixerle çırpılır ve dikdörtgen borcama yayılır, ılıyınca buzdolabına konulur ve soğumaya bırakılır.
Milföy kıtırı için milföyler fırın tepsisine dizilir ve 180⁰ de üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzeri kızaran milföyler fırından alınır ve ortadan kesilip tekrardan tepsiye dizilir ve orta kısımları da kızarana kadar pişirilir. Daha sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan milföyler elle hafif ufalanır ve tatlı servis yapılacağı zaman üzerine konulur.
Karamel sosu hazırlamak için şeker teflon bir tavaya alınır ve ocakta eriyene kadar tutulur, hafif rengi değişince su eklenir ve katılaşan şeker eriyene kadar kısık ateşte tutulur, tamamen eriyince krema eklenir ve ocaktan alınır, tatlı servis yapılınca kullanılır.
Soğuyan muhallebi kesilir ve servis tabağına alınır, üzerine ufalanmış milföyden konup en üstüne de karamel sostan gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: