Malzemeler:
1,5 lt süt
6 yemek kaşığı
un
1 tane yumurtaı
2 paket vanilya
200 ml krema
1 yemek kaşığı
tereyağı
Karamel
sos için:
1 su bardağı
şeker
Yarım su
bardağı su
100 ml krema
Milföy
kıtırı için:
6 adet milföy
Yapılışı:
Muhallebi için vanilya, krema ve tereyağı hariç diğer malzemeler karıştırılarak
ocakta pişirilir. Ocaktan alınca içerisine vanilya, krema ve tereyağı eklenip
mixerle çırpılır ve dikdörtgen borcama yayılır, ılıyınca buzdolabına konulur ve
soğumaya bırakılır.
Milföy kıtırı
için milföyler fırın tepsisine dizilir ve 180⁰ de üzeri kızarana kadar
pişirilir. Üzeri kızaran milföyler fırından alınır ve ortadan kesilip tekrardan
tepsiye dizilir ve orta kısımları da kızarana kadar pişirilir. Daha sonra soğumaya
bırakılır. Soğuyan milföyler elle hafif ufalanır ve tatlı servis yapılacağı
zaman üzerine konulur.
Karamel sosu
hazırlamak için şeker teflon bir tavaya alınır ve ocakta eriyene kadar tutulur,
hafif rengi değişince su eklenir ve katılaşan şeker eriyene kadar kısık ateşte
tutulur, tamamen eriyince krema eklenir ve ocaktan alınır, tatlı servis
yapılınca kullanılır.
Soğuyan
muhallebi kesilir ve servis tabağına alınır, üzerine ufalanmış milföyden konup
en üstüne de karamel sostan gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder