Malzemeler:
215 gr un (2 su
bardağı)
55 gr pudra
şekeri (4 yemek kaşığı)
125 gr tereyağı
1 tane yumurta
sarısı
Üzeri
için:
4 su bardağı (yarım
su bardağı şeker ile haşlanmış) kabak püresi
Yarım su bardağı
esmer şeker
1 fiske tuz
Yarım çay
kaşığı yenibahar
Yarım tatlı
kaşığı tarçın
Yarım çay
kaşığı toz zencefil
2 tane yumurta
120 ml krema
Üzeri
için:
File badem
Yapılışı:
Un, Pudra şekeri ve küp doğranmış tereyağı bir kapta elle ovuşturulur,
ekmek kırıntı görüntüsü olunca yumurta sarısı eklenir ve yoğrulur. Streç filme
sarılıp 1 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra hamur 2 yağlı kağıt arasında
açılır ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir, çatalla delikler açılır üzerine
yağlı kağıt ve kağıdın üzerine de bakliyat
yayılır. 180⁰ fırında 20 dakika pişirilir.
Balkabağı püre
haline getirilir ve diğer malzemeler eklenip mixerle çırpılır. Fırında 20
dakika pişen tartın üzerindeki bakliyat ve kâğıt alınır ve balkabaklı karışım
üzerine yayılır, en üste de file badem serpiştirilir. Daha sonra 15 dakika daha fırında pişirilir ve
soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder