Malzemeler:
6 dilim ince
dövülmüş kontrfile
İçi
için:
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı
galeta unu
1 yemek
kaşığı soya sosu
1 tatlı
kaşığı pekmez
1 tatlı
kaşığı sirke
1 tatlı
kaşığı kekik
1 çay kaşığı
kimyon
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
tuz
1 tane küp
doğranmış haşlanmış havuç
1 çay
bardağı haşlanmış bezelye
Mantar
sosu için:
1 paket
kestane mantarı
1 tane kuru
soğan
1 diş
sarımsak
2 yemek
kaşığı krema
Tuz,
karabiber
Taban
sosu için:
2 tane halka
doğranmış soğan
1 tane küçük
havuç
2-3 diş
sarımsak
Kereviz
yaprağı ve sapı
1 yemek
kaşığı domates salçası
1 tatlı
kaşığı biber salçası
Tuz,
karabiber, kekik
Yapılışı:
Et dilimleri
tuz ve karabiber ile marina edilir. İç malzemesi havuç ve bezelye hariç bir
kapta karıştırılır en son haşlanmış olan bezelye ve havuç eklenip hepsi karıştırılır.
Marina edilmiş et dilimlerine iç malzeme paylaştırılır ve rulo şeklinde sarılıp
kürdan veya koton iple bağlanır. Bir tava iyice ısıtılır içerisine 2 yemek kaşığı
zeytinyağı eklenip sarılan etler mühürlenir, tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı
eklenir etlerin her tarafı iyice mühürlenir ve bir kenara alınır. Aynı tavaya yağ
az ise az zeytinyağı eklenir ve taban sosu sotelenir, salçalar eklenir biraz
daha çevrilir ve üzerine kaynamış su eklenir. Bu sos bir fırın kabına yayılır,
üzerine mühürlenen etler dizilir. Üzeri önce yağlı kâğıt ile kapatılır daha
sonra folya ile iyice kapatılıp 180⁰ fırında 1 saat pişirilir. Mantar sosu için yemeklik küçük doğranmış olan
soğan az zeytinyağında kavrulur ve mantar eklenir mantar suyunu çekene kadar pişirilir
ocaktan inmesine yakın 2 yemek kaşığı krema eklenir koyulaşınca ocaktan alınır.
Pişen etler dilimlenerek servis tabağına alınır yanına mantar sosu konulur ve
sebzeli kuskus ile servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder