21 Ocak 2018 Pazar

MANTAR SOSLU ET SARMA


Malzemeler:
6 dilim ince dövülmüş kontrfile
İçi için:
200 gr kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tane küp doğranmış haşlanmış havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Mantar sosu için:
1 paket kestane mantarı
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı krema
Tuz, karabiber
Taban sosu için:
2 tane halka doğranmış soğan
1 tane küçük havuç
2-3 diş sarımsak
Kereviz yaprağı ve sapı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı: Et dilimleri tuz ve karabiber ile marina edilir. İç malzemesi havuç ve bezelye hariç bir kapta karıştırılır en son haşlanmış olan bezelye ve havuç eklenip hepsi karıştırılır. Marina edilmiş et dilimlerine iç malzeme paylaştırılır ve rulo şeklinde sarılıp kürdan veya koton iple bağlanır. Bir tava iyice ısıtılır içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip sarılan etler mühürlenir, tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir etlerin her tarafı iyice mühürlenir ve bir kenara alınır. Aynı tavaya yağ az ise az zeytinyağı eklenir ve taban sosu sotelenir, salçalar eklenir biraz daha çevrilir ve üzerine kaynamış su eklenir. Bu sos bir fırın kabına yayılır, üzerine mühürlenen etler dizilir. Üzeri önce yağlı kâğıt ile kapatılır daha sonra folya ile iyice kapatılıp 180⁰ fırında 1 saat pişirilir. Mantar sosu için yemeklik küçük doğranmış olan soğan az zeytinyağında kavrulur ve mantar eklenir mantar suyunu çekene kadar pişirilir ocaktan inmesine yakın 2 yemek kaşığı krema eklenir koyulaşınca ocaktan alınır. Pişen etler dilimlenerek servis tabağına alınır yanına mantar sosu konulur ve sebzeli kuskus ile servis yapılır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: