19 Eylül 2016 Pazartesi

İKİ RENKLİ KURABİYE



Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4  - 4,5 su bardağı un
1 paket kakao
Yapılışı: Kakao hariç diğer malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun yarısı ayrılır ve biraz daha un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Diğer ayırdığımız bezeye de kakao eklenir ve beyaz hamurun kıvamı kadar gerekirse un eklenir ve yoğrulur. 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra her iki hamurda aynı kalınlıkta dikdörtgen şeklinde açılır ve üst üste konulur. Geniş tarafından rulo şeklinde sarılır ve 1 parmak genişliğinde kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 180⁰’de yaklaşık 30 dakika kadar, üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: