Malzemeler:
250 gr
tereyağı veya margarin
1 su
bardağı pudra şekeri
2 tane
yumurta
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
4 - 4,5 su
bardağı un
1 paket kakao
Yapılışı: Kakao hariç diğer
malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun yarısı ayrılır ve biraz
daha un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Diğer ayırdığımız bezeye de
kakao eklenir ve beyaz hamurun kıvamı kadar gerekirse un eklenir ve yoğrulur. 20
dakika kadar buzdolabında dinlendirilir. Daha sonra her iki hamurda aynı
kalınlıkta dikdörtgen şeklinde açılır ve üst üste konulur. Geniş tarafından
rulo şeklinde sarılır ve 1 parmak genişliğinde kesilir. Yağlı kâğıt serilmiş
tepsiye dizilir. 180⁰’de yaklaşık 30 dakika kadar, üzeri hafif kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder