20 Eylül 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
5 tane kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolma fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber, pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur, içerisine. baharatları eklenir ve biraz daha kavrulur. Yıkanmış olan pirinçler, dolma fıstığı eklenip biraz daha kavrulur, kuş üzümü de eklendikten sonra 1,5 su bardağı su eklenerek pişirilir ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta biberler güzelce yıkandıktan sonra içleri çıkarılır. Soğuyan iç malzemesi biberlerin içlerine doldurulur ve ağız kısımlarına domates dilimi ile kapatılır ve tencereye yerleştirilir. Üzerine bir yemek tabağı kapatılır ve 2 su bardağı su ilave edilerek önce hızlı ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Bu arada suyu kontrol edilir, eğer suyu az gözükürse biraz kaynamış su eklenir. Dolmalar piştikten sonra tencerede soğutulur ve daha sonra servis tabağına alınarak istenilen şekilde süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: