Malzemeler:
1 kg dolmalık biber
2 su bardağı
pirinç
5 tane kuru soğan
1 su bardağı
zeytinyağı
1 çay bardağı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
dolma fıstığı
1 yemek kaşığı
kuş üzümü
Tuz, karabiber,
pul biber
1 tatlı kaşığı
nane
1 tatlı kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
Yapılışı:
Soğanlar
yemeklik doğranır ve zeytinyağında kavrulur, içerisine. baharatları eklenir ve
biraz daha kavrulur. Yıkanmış olan pirinçler, dolma fıstığı eklenip biraz daha
kavrulur, kuş üzümü de eklendikten sonra 1,5 su bardağı su eklenerek pişirilir
ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Diğer tarafta biberler güzelce
yıkandıktan sonra içleri çıkarılır. Soğuyan iç malzemesi biberlerin içlerine doldurulur
ve ağız kısımlarına domates dilimi ile kapatılır ve tencereye yerleştirilir.
Üzerine bir yemek tabağı kapatılır ve 2 su bardağı su ilave edilerek önce hızlı
ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte 1 saat kadar pişirilir. Bu arada
suyu kontrol edilir, eğer suyu az gözükürse biraz kaynamış su eklenir. Dolmalar
piştikten sonra tencerede soğutulur ve daha sonra servis tabağına alınarak
istenilen şekilde süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder