Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin(yumuşak)
200 gr beyaz peynir
2 tane yumurta(1rinin
sarısı üzerine)
Yarım demet dereotu
Yarım deme maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5 – 4 su bardağı un
Yapılışı: Yağ ve peynir önce biraz yorulur daha sonra yumurta,
kabartma tozu, tuz ve un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. En
son olarak yeşillikler eklenir ve hepsi birlikte yoğrulur. Limon büyüklüğünde
bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlak şekil verilir, yağlanmış tepsiye
dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Ilıtılmış fırında 180⁰’de üzeri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder