15 Eylül 2016 Perşembe

OTLU POĞAÇA


Malzemeler:
250 gr tereyağı veya  margarin(yumuşak)
200 gr beyaz peynir
2 tane yumurta(1rinin sarısı üzerine)
Yarım demet dereotu
Yarım deme maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5 – 4 su bardağı un

Yapılışı: Yağ ve peynir önce biraz yorulur daha sonra yumurta, kabartma tozu, tuz ve un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. En son olarak yeşillikler eklenir ve hepsi birlikte yoğrulur. Limon büyüklüğünde bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlak şekil verilir, yağlanmış tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Ilıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: