Malzemeler:
2 tane yufka
¾ su bardağı sıvı yağ
2 tepeleme yemek
kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
İçi için:
Beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Sosu hazırlamak için un ve yağ topakları gidene kadar karıştırılır, sirke eklenir.
Yufkaların biri serilir her tarafına sos yayılır. İkinci yufka üzerine serilir
tekrar her tarafına sos yayılır. Yufkalar 12 veya 16 parçaya kesilir. Geniş tarafına iç
malzemesi konulur, rulo şeklinde sarılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180⁰’ fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder